Meest gestelde vragen

Ik heb een project maar weet niet welke producten ik toe moet passen. Kan L-Projects hierin adviseren?

L-Projects adviseert bij grote en kleine projecten op het gebeid van de toepassingen van producten. Een van onze technische specialisten komt naar het betreffende werk, maakt foto’s van de situatie en schrijft vervolgens een verwerkingsadvies. Hiervoor wordt € 150,00 excl. btw berekend, bij het plaatsen van de order voor het betreffende materiaal wordt dit bedrag gecrediteerd. Indien de producten worden verwerkt conform de meegestuurde technische bladen is een productgarantie van 10 jaar van toepassing.

Hoe komt het dat de prijzen bij L-Projects zo laag zijn?
Wij kopen veelal direct in grote partijen in bij voornamelijk buitenlandse producenten. Doordat wij onze producten met volle containers aanvoeren via intermodaal transport (trein) zijn de aanvoerkosten erg laag. Verder werken wij met een uitgebalanceerd logistiekproces waar extra handelingen tot een absoluut minimum worden gereduceerd. Dit is ook een van de reden waarom het onmogelijk is de materialen zelf af te halen in ons magazijn. Verder werken wij zonder presentatieruimte (showroom) omdat wij van mening zijn dat er op internet alles te vinden is met betrekking tot de sfeer en uitstraling van met name onze tegels. Alle deze aspecten samen vormen een zeer lage opslag voor kosten waar onze klanten van kunnen profiteren.

Hoe zit het met de garantie op de tegels en bouwstoffen?
Al onze tegels en chemische bouwstoffen vallen onder fabrieksgarantie. Een uitzondering hierop zijn de zogenaamde partijgoederen of restpartijen. Let er echter wel op dat elke tegel gecontroleerd moet worden op afwijkingen voor plaatsing. Indien een tegel zichtbaar gebrek vertoont mag hij in geen enkel geval geplaatst worden. Nadat de tegels verwerkt zijn nemen wij geen reclameringen aan. Verder dient vooraf te worden gecontroleerd of alle tintnummers (gedrukt op de verpakking) identiek zijn. Ook hier geldt dat tegels die zijn verwerkt en hierna wordt gereclameerd over tintverschillen deze klacht niet in behandeling zal worden genomen.

Kan ik tegels of chemische bouwstoffen die ik over heb teruggeven?
L-Projects stelt zich flexibel op bij het retour nemen van materialen. Hier zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. – Producten dienen binnen 14 dagen na levering ter retournering worden aangeboden. – Wij nemen uitsluitend producten terug in originele en onbeschadigde verpakkingen. – Speciaal bestelde tegels en chemische bouwstoffen worden niet retour genomen. – Transportkosten zijn voor rekening van de klant en dienen vooraf te worden voldaan.

Kan mijn bestelling worden gereserveerd?
Een order kan worden gereserveerd, dit geldt alleen voor tegels. Chemische bouwstoffen hebben een beperkte houdbaarheidsdatum waardoor dit lastig wordt. Echter de bestelling dient volledig vooraf te worden betaald. De maximale reservering is 1 jaar. Na verloop van 1 jaar dienen te tegels verplicht te worden afgenomen.

Wat zijn de kosten voor transport?
Bij bestellingen via onze website worden de transport / bezorgkosten berekend bij orders kleiner dan € 600,00 excl. btw. Kijk onder transportkosten voor toelichting. Voor grotere hoeveelheden adviseren wij u contact met ons op te nemen voor afwijkende (goedkopere) transporttarieven.

Kan ik een exact tijdstip afspreken voor levering?
Er kan een afspraak worden gemaakt voor levering voor de middag en na de middag. Pakketleveringen / DHL- leveringen vinden meestal plaats ’s avonds tussen 17 en 20 uur. Wilt u een levering exact op een bepaald tijdstip uit hebben gevoerd, dan kan hier een afspraak voor worden gemaakt. Onze transporteur rekent voor een zogenaamde tijdslevering € 62,50 (incl.btw) extra bovenop de normale transportkosten.

Levert L-Projects uitsluitend pallets?
Nee, indien onze klant kleinere hoeveelheden materiaal nodig heeft leveren wij dit via DHL. Dit kan variëren van 1 zak / 1 m2 tegels tot een aantal producten met een maximaal gewicht van 19 kilo. Alles boven de 19 kilo wordt op een pallet via onze transporteur geleverd.

Kan ik de tegels of chemische bouwstoffen zelf afhalen in Venray?
Dit gaat niet, de reden hiervan is dat hiermee ons logistiekproces wordt verstoord waardoor extra kosten ontstaan en onze producten duurder zouden worden

Kan L-Projects de tegels ook aanbrengen?
Ja, deze service bieden wij. Voor een offerte kunt u het contactformulier (offerte) invullen en per email aan ons toesturen. Wij zullen daarna zo spoedig mogelijk zorgen voor een passende aanbied

Wat moet ik doen bij het eerste onderhoud van mijn nieuwe vloer?
Na het voegen moet de vloer als eerst een aantal keer gepoetst worden met warm water en schoonmaakazijn.

Met hoeveel snijverlies moet ik rekening houden (bijrekenen)?
30×30 cm tegels ongeveer 5% 45×45 cm tegels ongeveer 6% 60×60 cm tegels ongeveer 7% Het is verstandig om een aantal extra tegels achter de hand te houden voor bijzondere gevallen zoals lekkages etc.

Wat zijn gecalibreerde tegels?
Calibreren wordt vaak verward met rectificeren. Calibreren betekent dat tegels op gelijke dikte worden gezaagd. Dit is eigenlijk alleen van toepassing bij natuursteen.

Wat zijn gerectificeerde tegels?
Bij gerectificeerde tegels worden de zijkanten van de tegels na het bakproces exact haaks gezaagd. Doordat dit zeer nauwkeurig wordt uitgevoerd hebben alle tegels, volgens certificeringsnormen exact dezelfde maat (monocaliber). Dat houdt ook een nadeel in; er worden voor deze tegels namelijk zeer hoge eisen gesteld aan de vlakheid van de ondergrond

Wat zijn slijtgroepen?
Slijtgroepen worden aangeduid met een zogenaamde PEI-waarde. De indeling in slijtgroepen geldt met name voor geglazuurde tegels. 1/2. Slijtgevoelig. Alleen geschikt voor wanden. 3. Niet te gebruiken in openbare ruimtes. Prima voor toepassing in badkamer, toilet e.d. 4. Normaal gebruik binnen. Ideaal voor woonkamer, keuken, hal, e.d. Porcelanato kent een slijtgroep 5. (Geglazuurd porcellanato)) Intensiever gebruik. Breed toepasbaar. 5. (Porcellanato) voor zeer intensief in openbare gebouwen met druk verkeer. Deze tegels zijn ook vorstbestendig en kunnen dus zowel binnen als buiten worden toegepast.

Wat zijn gepolijsde tegels?
Dit zijn glanzende vloertegels. Deze porcellanato tegels worden aan de bovenzijde geschuurd totdat deze gaan glimmen. Een andere benaming voor gepolijste, hoogglans tegels is: Levigato, Lucidato (afhankelijk van het land van herkomst)

Wat zijn porcellanato tegels?
Porcellanato tegels worden net als andere keramische tegels (geglazuurd of ongeglazuurd) gemaakt van een mengsel van klei, zand, smeltmiddelen en eventueel kleurstoffen. Porcellanato is een manier van tegels bakken die pas later op gang kwam. Porcellanato tegels worden onder een hogere druk geperst en op een hogere temperatuur gebakken dan bi- en monocottura (bicottura betekent letterlijk 2x gebakken en monocottura betekent letterlijk 1x gebakken). In de volksmond wordt porcellanato ook wel ‘dubbelhard gebakken’ genoemd. Doordat porcellanato onder een hogere druk geperst en een hogere tempratuur gebakken wordt, krijgt de porcellanato tegel een enorme hardheid en een zeer lage vochtopname. Hierdoor zijn deze tegels zeer geschikt voor drukbelopen ruimtes (winkelcentrum, vliegveld) en door de enorm lage vochtopname ook geschikt voor buiten (vorstvrij). Tegenwoordig worden porcellanato tegels vaak ook nog voorzien van een glazuurlaag om ze een specifieke kleur of dessin te geven.

Wat is het verschil tussen een geglazuurde en ongeglazuurde tegel?
Geglazuurde tegels worden ook wel ‘verglaasde’ tegels genoemd. Geglazuurde tegels hebben op de biscuitlaag (basis van een tegel) een toplaag van glazuur (glas). Als je een tegel van de zijkant bekijkt is dit duidelijk zichtbaar, 2 lagen, onderkant de biscuitlaag met daarop de glazuurlaag. Door dit glazuur wordt de tegel meer gehard en waterbestendig. Het type glazuur bepaald de eigenschap van de tegel. Het ene type is harder of slijtvaster dan de andere. De glazuurlaag kan gemaakt worden in alle kleuren, glans of mat en met verschillende designs / patronen. Ongeglazuurde tegels (‘onverglaasde‘ tegels) hebben dus geen glazuurlaag. De tegels hebben een natuurlijke uitstraling, meestal zonder patroon. De ongeglazuurde tegel kan compact zijn of poreus. Hoe hoger de vochtopname, hoe poreuzer de tegel is.

Wat is het verschil tussen wand- en vloertegels?
Vloertegels zijn sterker en vaak ook dikker dan wandtegels. De basis (biscuitlaag) van een wandtegel wordt van een andere kleisoort gemaakt en is minder sterk. Bij geglazuurde vloertegels is het glazuur van een vloertegel ook harder dan van een wandtegel. Dit is natuurlijk belangrijk omdat een vloertegel een hogere slijtvastheid moet hebben dan een wandtegel.

Wat zijn Keramische tegels?
Keramische tegels worden gemaakt van een mengsel van klei, zand, smeltmiddelen en eventueel kleurstoffen. Deze grondstoffen worden gemalen, gemengd en samengeperst in de benodigde dikte en afmeting . Hierna volgt een droogproces en daarna worden ze gebakken in een ovenstraat met een temperatuur van 1000-1250 graden. Bij geglazuurde tegels wordt voor het bakken de glazuurlaag aangebracht. Er zijn veel soorten keramische tegels, zoals geglazuurde en ongeglazuurde tegels.