Milieuvriendelijke tegellijm

BioFlex milieuvriendelijke tegellijm

Tegellijm bioflex is milieuvriendelijke duurzame minerale gel-lijm met zeer laag gehalte aan chemische additieven, voor het lijmen met hoge prestaties en nihile verticale verschuiving en een lange open tijd van gres porcellanato, keramische tegels en natuursteen.

BioFlex tegellijm bevat het exclusieve minerale bentoniet dat zodra dit in aanraking wordt gebracht met het aanmaakwater wordt omgevormd in gel met een zeer hoge thixotropie. Handhaaft hierdoor de vorm en de dikte onder de tegel, en garandeert het moeiteloos strijken van de lijm. Het mineraal cement verbeterd met natuurlijke kalk NHL wat aan het mengsel is toegevoegd verbetert de plasticiteit en vloeibaarheid van de gel-lijm. Voorkomt verdikking in de emmer en bevat een zeer beperkt gehalte aan chemische additieven. De toegevoegde plantaardige latex zorgt voor een lange opentijd die de verwerking vereenvoudigd.

De grijze uitvoering van de lijm is ECO 4 geclassificeerd, de witte uitvoering is ECO 5 geclassificeerd en de hoogste classe welke in de ECO ranking kan worden bereikt.

Ecologische duurzame tegellijm bioflex:
– Samengesteld met regionale mineralen welke zorgen voor een beperking van het broeikaseffect.
– De witte versie bevat gerecyclede mineralen waardoor de milieu-impact in verband met de winning van nieuwe grondstoffen enorm wordt beperkt.
– Door het gebruik van plastic jerrycans te vermijden wordt de CO₂-emissie en de verwijdering van afval beperkt.

BioLab No Limits

Structurele gel-lijm, flexibel en multifunctioneel met als basis het exclusieve geobindmiddel van Kerakoll. Voor de verlijming intern en extern in extreme condities van alle soorten materialen op alle soorten ondergronden en voor elk gebruik. Eco-vriendelijk.

BioLab No limits groene tegellijm is thixotropisch en vloeibaar, heeft een dubbele opentijd ten opzichte van de gekende lijmen. Door de gel-technologie handhaaft de lijm de vorm zoals deze is aangebracht. BioLab No Limits is ongevoelig voor water (na uitharding) en kan worden verwerkt in geringe en grote dikte tot 15 mm. BioLab No Limits zorgt voor een structurele hechting, een grote vervormbaarheid waardoor spanningen worden verdeeld. Zowel de grijze als de witte uitvoering zijn geclassificeerd in eco-classe 5, het hoogst haalbare dus.

Toepassing op muren en vloeren, tegels over tegels, binnen en buiten, terrassen en balkons, gevels, zwembaden en fonteinen, sauna’s en spa’s, civiel gebruik, voor industrievloeren en publieke gebouwen.